موسسه تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

IRanian Students Research Institute
موسسه تحقیقاتی دانشجویان ایرانی
این موسسه به مدیریت آقای علیرضا عالی نسب (دانشجو رشته مکانیک دانشگاه تبریز) ساخته شده است . این موسسه تا زمانی که از استان های دیگر ایران نویسنده نداشته باشد مطالبش اکثرا مربوط به دانشجویان استان آذربایجان شرقی می باشد .
یکی از امکانات ویژه ای که در این موسسه وجود دارد مشاوره در مورد شرکت در المپیاد ها ، جشنواره ها ، تحصیل در خارج از کشور ، بورسیه تحصیلی ، نحوه مطالعه ، پژوهش ، تحقیق و مقاله نویسی و ... می باشد .
نویسندگان Authors
طبقه بندی موضوعی Categories



آخرین نظرات Recent comments
  • ۲۵ مرداد ۹۵، ۲۰:۵۴ - نجمه
    ایول

آیا می توان از مغز کار بیشتری کشید؟

دوشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۱۰ ب.ظ

اگر نمی توانید کار بیشتری از مغزتان بکشید، اگر نمی توانید تمام وقت با تمرکز کامل کار کنید، خصوصا زمانی که خسته و تنبل شده اید، در اینجا چند توصیه کوتاه داریم .
دو استراتژی (روش) تایید شده برای افزایش کارایی سیستم عصبی وجود دارد. استراتژی اول تمرکز است، که البته کاری بس مشکل است. این کار با فشار آوردن به مغزتان برای ماندن روی یک کار و فکر نکردن به سایر موارد، متفاوت است. هنگام تمرکز، ذهن شما توانایی جمع آوری ابزارهای مورد نیاز برای حل مشکلات پیچیده را دارد. در حقیقت، تمرکز شدید شاید یکی از دلایل توانایی های غیر عادی دانشمندان بزرگ در محاسبات پیچیده و به خاطر سپردن مطالب فراوان باشد.
روش دوم بهینه سازی است. مغز انسان با یک «ماشین فکر کردن» تفاوت های بسیاری دارد. سرعت پردازش ذهنی ما کند و دقت حافظه ما بسیار کمتر از ماشین ها است. محدودیت های درونی ما با اشتباهات ساده ذهنی که گاها می کنیم و تفکرات غیر مفید (اما قابل تصحیح و بهبود) مخلوط می شوند (و حاصل این مخلوط در مقایسه با ماشین ها که هیچ یک از این مشکلات را ندارند، اصلا جالب نخواهد بود). برای شروع، می توانید مشکل حل کن بهتری شوید اگر بر اشتباهات فردی و نقاط ضعف خود غلبه کرده و راه حل های میانبر و جایگزین فکر کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید تا به دنبال راه های مختلف تر باشید (و هیچ گزینه ای را هر چند غیر معقول، بدون بررسی کنار نگذارید)، ذهن شما بهتر می تواند، بهینه ترین راه را پیدا کند.



با انجام برخی کارهای ساده می توانید به باهوش تر شدن خودتان کمک کنید. مغز انسان مانند عضلات بدن نیاز به ورزش هایی دارد تا قدرتمند تر بشود. اگر خودتان را عادت بدهید که آنها را همیشه انجام بدهید هم در کوتاه مدت تاثیرش را می بینید و هم در دراز مدت سبب می شوید که مغزتان با گذشت زمان و در دوران پیری همچنان قدرتمند باقی بماند. ‏
‏‏روش هایی برای بهبود کارایی مغز
سودوکو بازی کنید: ‏ این بازی است که ژاپنی ها خیلی به آن علاقه دارند اما در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. سودوکو یک جور نرمش برای مغز است. می توانید قبل از شروع به درس خواندن کمی سودوکو بازی کنید تا ببینید چقدر به درس خواندن تان کمک می کند.
‏‏‏ هر روز چیز جدیدی یاد بگیرید: ‏ یادگیری روزانه در هر سن و مقطعی که باشید کمک بزرگی در جهت بالا بردن توانایی های مغز می کند‏.
‏‏
‏ ریاضیات را فراموش نکنید: ‏ باید بدانید که پرداختن به ریاضیات هرچند بسیار کوتاه، کمک بزرگی به مغز است. کافی است در روز فقط چند دقیقه روی یک مساله ساده ریاضی کار کنید. شاید حتی یک دقیقه هم کافی باشد. ‏
‏می توانید یک جمع و تقریق ساده روی کاغذ بنویسید و در یک دقیقه حل اش کنید. به همین سادگی. ‏
بنویسید: ‏ آیا می دانستید نوشتن کمک بزرگی به مغز می کند؟ وقتی می نویسید قدرت ذهن شما در یادگیری بسیار بیشتر می شود. در کنار آن گفته می شود که نوشتن با قلم تاثیر بیشتری نسبت به تایپ کردن دارد. به هر حال نکته مهم این است که دست به قلم شوید و شروع به نوشتن کنید. این می تواند نوشتن برای یادگیری دروس مدرسه و دانشگاه باشد یا اینکه یک وبلاگ برای نوشتن خاطراتتان ایجاد کنید. هر دوی آنها به مغزتان کمک می کند. ‏
‏‏‏ به دیگران یاد بدهید: ‏ وقتی در وضعیت معلم بودن قرار می گیرید و قرار است چیزی را به دیگران یاد بدهید مغزتان فعال تر از همیشه عمل می کند و اطلاعات را خیلی بهتر طبقه بندی می کند. ضمن اینکه تدریس کردن به افزایش حافظه هم کمک موثری می کند. بنابراین با یاد دادن به دیگران، هم به آنها کمک کرده اید و هم به خودتان. ‏
برای خودتان قصه بگویید: ‏ این هم یک روش خوب است برای تمرین ذهن، خلاقیت و به افزایش حافظه هم کمک می کند. قصه گفتن سبب می شود که مغز روی نکات مهم تمرکز بیشتری پیدا کند. جالب است بدانید که قصه گویی به عنوان یکی از روش های درمانی بیماری آلزایمر به کار می رود. ‏
‏‏‏ مدیتیشن: ‏ اگر در زندگی و کار استرس زیادی دارید مدیتیشن به شما کمک می کند تا فشار آنها را کم کنید. با این کار به مغزتان آرامش می دهید و اجازه می دهید همچنان قدرت خلاقیت اش را حفظ کند. ‏
‏‏
ورزش و تغذیه مناسب: ‏ ضرب المثل مغز سالم در بدن سالم را که شنیده اید؟ تا فعالیت بدنی مناسب نداشته باشید و در کنارش به تغذیه خودتان اهمیت ندهید نمی توانید روی یک مغز با کارایی عالی حساب باز کنید. اسیدهای چرب امگا ۳ یکی از مواد مهم برای بالا نگهداشتن کارایی شناختی مغز هستند. کجا یافت می شوند؟ در ماهی ها به خصوص ماهی های ساکن آب های سرد و در مغز دانه ها به خصوص گردو و روغن آن. مصرف ویتامین های گروه B و اسید فولیک هم مغز شما را خوشحال می کند. آنها را در سبزیجات و مرکبات پیدا خواهید کرد. ‏
‏روش‌های موثر برای بهبود حافظه
ممکن است پیش خودتان فکر کنید کسانی که حافظه بسیار خوبی دارند از هوش بیشتری نسبت به دیگران برخوردار هستند! اما حقیقت این است که قدرت حافظه تا حد زیادی بستگی به این دارد که از چه ابزارهایی برای حفظ کردن استفاده کنید و چقدر در استفاده از آنها مهارت داشته باشید. در اینجا ده روش برتر برای بهبود حافظه را فرا می گیرید. امیدوارم با مطالعه و به کارگیری آنها در سال جدید دیگر مشکل حافظه نداشته باشید.
اطلاعات را خرد کنید: آیا شما یک شماره تلفن را یک جا حفظ می کنید؟ نه معمولا آن را به قطعات دو یا سه رقمی تبدیل می کنید و تکه تکه حفظش می کنید. مغز انسان اطلاعات را در قطعات کوچک بهتر به خاطر می سپارد. بنابراین با خرد کردن موارد بلند به اطلاعات کوچکتر راحت تر می توانید آنها را حفظ کنید.‬
کلمات را به هم ربط دهید: گاهی وقت ها حفظ کردن بعضی چیزها کار سختی است.کافی است در ذهنتان کمی با آن بازی کنید. .
ورزش کنید: همه می گویند که ورزش برای فلان و فلان و فلان چیز مفید است! حالا ما هم می گوییم که ورزش برای حافظه هم مفید است و قدرت حفظ کردن را بالا می برد. از پشت کامپیوتر بلند شوید و کمی هم فعالیت بدنی بکنید. قرار نیست قهرمان المپیک بشوید. هدف این است که فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
از حافظه تصویری تان استفاده کنید: این یکی از قدرتمند ترین ابزارهای مغز است. تصور کردن یک تصویر یا صحنه روش موثری برای به خاطر سپردن است. بگویید که عینک تان را روی میز آشپزخانه گذاشته اید. حالا تصور کنید که عینک آن جا است و تمام غذاهای روی میز را خورده! دفعه بعد که می خواهید جای عینک را به یاد بیاورید مغز آن تصویر را در ذهن دارد.
تمرکز کنید: این مورد کاملا واضح است. شما نمی توانید وقتی که تلویزیون نگاه می کنید به خوبی مطالعه کنید و چیزی را حفظ کنید. در چنین حالتی مغز شما حالت فعال و پرسشگرانه خود را از دست می دهد و نباید روی حافظه تان حساب کنید. مشابه همین حالت وقتی که در حال کار با کامپیوتر هستید زیاد پیش می آید. اینکه همزمان کار کنید، مطالعه کنید، چت کنید و ... جلوی تمرکز را می گیرد و نباید انتظار عملکرد خوبی از مغز خودتان داشته باشید. بهترین حالت این است که هر زمان فقط یک کار را انجام بدهید و روی آن کاملا تمرکز کنید.
خواب مناسب: اگر می خواهید همیشه حافظه خوبی داشته باشید خواب را فراموش نکنید. کم خوابی می تواند به شدت از قدرت حافظه و تمرکز شما کم کند. ضمنا فراموش نکنید که خوابیدن در شب برای مغز نسبت به خواب در روز مفید تر است.

از کاخ های حافظه استفاده کنید: این یکی از بهترین روش های بهبود حافظه است. اگر می خواهید موارد متعددی را حفظ کنید کافی است که آنها را در یک مکان آشنا تصور کنید. و هر یک را در جایی قرار بدهید.
تکرار، تکرار، تکرار: وقتی یک شماره تلفن را به خاطر می سپارید یا یکی از همین روش های گفته شده را تمرین می کنید، نکته کلیدی تکرار کردن است. با تکرار مغز شما اطلاعات را برای همیشه در خودش نگه می دارد و در به یادآوری آنها هم مهارت پیدا می کند. تمرین این روش ها هم به شما کمک می کند که هر بار از آنها راحت تر و سریع تر استفاده کنید به گونه ای که پس از مدتی جز ابزارهای جدایی ناپذیر حافظه شما خواهند شد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۰۱
Alireza Ali nasab

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر (این سایت غیر فعال است به

اینجا

مراجعه فرمایید .)

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی