موسسه تحقیقاتی دانشجویان ایرانی

IRanian Students Research Institute
موسسه تحقیقاتی دانشجویان ایرانی
این موسسه به مدیریت آقای علیرضا عالی نسب (دانشجو رشته مکانیک دانشگاه تبریز) ساخته شده است . این موسسه تا زمانی که از استان های دیگر ایران نویسنده نداشته باشد مطالبش اکثرا مربوط به دانشجویان استان آذربایجان شرقی می باشد .
یکی از امکانات ویژه ای که در این موسسه وجود دارد مشاوره در مورد شرکت در المپیاد ها ، جشنواره ها ، تحصیل در خارج از کشور ، بورسیه تحصیلی ، نحوه مطالعه ، پژوهش ، تحقیق و مقاله نویسی و ... می باشد .
نویسندگان Authors
طبقه بندی موضوعی Categories



آخرین نظرات Recent comments
  • ۲۵ مرداد ۹۵، ۲۰:۵۴ - نجمه
    ایول

5 راه برای باهوش‌تر شدن

سه شنبه, ۲ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۰۰ ب.ظ
برخی از مردم امتیازات به دست آمده از آزمون‌ها و نتایج و معدل‌ها را معیاری برای هوش در نظر می گیرند. برخی دیگر هوش را توانایی حل مشکلات می‌دانند. اما به راستی هوش چیست؟  ثابت شده‌است که این استانداردها و آزمون‌ها معیار خوبی برای سنجیدن هوش نیست.


با اینکه نمی‌شود بر سر استانداردی برای هوش به توافق رسید، اما همه توافق داریم مغز انسان کلید آن است. مغز انسان ظرفیت زیادی برای سازگاری و رشد دارد. شبکه های عصبی در طول تجربیات آموزشی گسترده و قوی می شوند و تمرینات ذهنی ، مغز انسان را قوی‌تر و حیاتی‌تر می‌کند. تقویت قدرت مغز بیشتر از استانداردها و آزمون‌ها روی هوش تاثیر می‌گذارد.


در این شماره 5 روشی را که با آن می‌توان ظرفیت مغز را برای دریافت اطلاعات جدید افزایش داد را بررسی می‌کنیم. به عبارت دیگر در این شماره به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید باهوش‌تر شوید.
راه پنجم :‌ مراقبه
بیشتر از هزاران سال است که فواید مراقبه بر همگان روشن شده است . انجام مراقبه برای هر فردی متفاوت است اما عموما مراقبه نیاز  به سکوت برای تمرکز روی تنفس دارد که بتواند به آرامش ذهنی منجر شود. آرامش ذهنی گامی است که شما را به حس آگاهی یا هوشیاری هدایت می‌کند، هیچکس نمی‌تواند فواید آسایش را انکار کند. اسکن‌های FMRI آشکار کرده‌است که مراقبه به‌صورت منظم روی ساختار حقیقی مغز نیز تاثیرگذار است. محققان باور دارند که حافظه، کارایی، محدوده توجه تمرکز همگی از فواید مراقبه هستند. یکی از تحقیقات نشان می‌دهد مراقبه هر روزه می‌تواند می‌تواند باعث افزایش اندازه قسمتی از قشر مخ بشود. تعجب آور نیست  که برخی از شرکت‌ها کلاس‌های مراقبه را به کارمندانشان پیشنهاد می‌کنند.
راه چهارم : ورزش مغز
مغز مانند بیشتر قسمت‌های بدن، به ورزش‌های منظم برای قوی شدن و زنده ماندن نیاز دارد. بیشتر ورزش‌های رایج برای قدرتمند کردن مغز شامل فعالیت‌های مفرح مثل حل کردن جدول، سودوکو است. راه‌هایی آکادمیک‌تری هم مانند حل کردن مسائل ریاضی و روابط هندسی نیز وجود دارد. حتی خواندن این خواند این مطلب هم برای مغز شما ورزشی سبک است.  البته اگر این ایده‌ها از نظر شما  یکمی زیادی پژوهشگرانه است چیزهای ساده‌ای مانند برهم زدن عادت‌هایتان را تمرین کنید. برای مثال اگر راست دست هستید سعی کنید با دست چپ مسواک بزنید.
راه سوم : مصرف باکتری
در ماه ژوئن سال 2010 ، محققان گزارشی را ارائه کردند که طی آن کشف کردند که نوع خاصی از باکتری‌ها که عمدتا در کثیفی وجود دارد باعث باهوش‌تر شدن موش‌ها می‌شود. موش هایی که به آن‌ها مایکوباکتریانوم داده شده بود در آزمایش ماز بهتر عمل می‌کردند و نشانه‌های کمتری از اظطراب را از خود نشان می‌دادند و هم‌چنین سطح سروتونین پیش مغز آن‌ها بالاتربود. پیش‌مغز قسمتی است که مسئول تفکر در سطح بالاتر است.
به نظر می‌رشد این نوع باکتری به رشد نرون‌ها کمک می‌کند و اما این موضوع به این معنی نیست که باید در محیط کثیف قرار بگیریم، انسان‌ها می‌توانند با کار در محیط بیرون خانه مثل حیاط ، باغبانی کردن و یا حتی با پیاده روی در جنگل‌ها می‌توانیم این باکتری را به بدنمان وارد کنیم.
راه دوم : خوابیدن
ورزش در زمان بیداری برای مغز ضروری و مفید است و به مغز کمک می‌کند تا کارایی خود را بهبود بخشد و در نتیجه باعث باهوش‌تر شدن می‌شود. اما خواب چه تاثیری بر کارایی مغز انسان دارد؟ برای زمان طولانی دانشمندان در این مورد به اشتباه باور داشتند که در طول مدت خواب مغز خاموش است و هیچ فعالیتی ندارد اما امروزه می‌دانیم که مغز در طول مدت خواب نیز همچنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد و اطلاعات مربوط به مربوط به روز قبل را دسته‌بندی می‌کند وباعث روندی می‌شود که اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل می‌کند. مشکلات مربومط به خواب به عنوان تشدید کننده معضلات مغذی شناخته می‌شوند پس منطقی است که یک خواب شبانه خوب و کامل به افزایش کارایی مغز و تمرکز کمک می‌کند. البته میزان خواب شبانه برای افراد مختلف متفاوت است اما عموما برای بزرگسالان 6 الی 8 ساعت خواب توصیه می‌شود.
راه یکم : سلامتی بدن
اعضای بدن انسان بهم مرتبطند، و حفظ سلامت یکی از اعضا طبیعتا به سامتی دیگر اعضا نیز کمک می‌کند. ورزش‌های فیزیکی برای سلامتی انسان مفید است، هم برای بدن و هم برای مغز. ورزش‌های فیزیکی جریان خون را در افزایش می‌دهد و باعث می‌شود اکسیژن و قند بیشتری به مغز انسان برسد. همکاری برای انجام حرکات ورزشی تمرینی برای ذهن شماست، مخصوصا اگر حرکات جدیدی را تمرین کنید. ورزش مبارزه‌ای با زندگی ماشینی است. تغذیه نیز در سلامت مغز مهم است، روغن ماهی، تخم مرغ‌ها،‌ پروتئین و سبزیجات تیره رنگ. چای سبز و چای گیاهی و مغزها نیز مواد غذایی مناسبی برای مغز است.
عادت‌های درست غذایی، خوابیدن به اندازه‌ی کافی  و ورزش کردن باعث بهبود حافظه و کارایی مغز می‌شوند.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۰۲
Alireza Ali nasab

نظرات  (۱)

ممنون جالب بود ....

ارسال نظر (این سایت غیر فعال است به

اینجا

مراجعه فرمایید .)

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی